Gitaarles

Ik ben Paul Eerhart en geef gitaar- en basles bij CB Muziekschool. Ook geef ik bandworkshops.

Mijn lesmethode voor gitaarles en basgitaarles wordt zoveel mogelijk toegespitst op de leerling omdat iedere leerling tenslotte anders is. Beginners starten met de grondbeginselen van het gitaarspel. Gevorderden kunnen in elke stijl (pop, rock, jazz, blues, metal, fingerpicking, fusion, latin, licht klassiek) exact op maat gitaarles krijgen. Ik heb dan ook menigeen naar het conservatorium begeleid. Wanneer leerlingen nummers van bepaalde artiesten op de gitaar willen leren spelen, worden de nummers op gehoor uitgezocht en uitgeschreven. Dit gaat met name op voor bandleden die graag hun partijen uitgezocht en uitgeschreven willen zien.

Naast het notenschrift geef ik les met het zogenaamde tablatuurschrift (specifiek voor gitaar) en hanteer ik ook bepaalde muziekprogramma’s (Band in a box en Powertabs). Deze muziekprogramma’s stellen de leerling in staat om thuis (in een band-situatie) te kunnen studeren.

Een beetje meer over mezelf

Al op redelijk jonge leeftijd, 13 jaar, ontdekte ik mijn passie voor het gitaarspel. Een aantal jaren later werd ik aangenomen op het conservatorium (Codarts) te Rotterdam, waar ik studeerde bij Klaus Flenter en Ben de Bruin. Ik volgde masterclasses bij Pat Metheny en Garrison Fewell. Ook had ik hier het voorrecht een aantal privé-lessen en masterclasses te volgen van Joe Pass (ook wel bekend van zijn samenwerking met Ella Fitzgerald). 

Na het conservatorium ben ik als privé docent en als gitaarleraar bij de Yamaha Muziekschool in Dordrecht les gaan geven. Ter aanvulling daarop speelde ik bij verscheidene bands in verschillende stijlen en heb diverse artiesten (o.a. Bert Heerink, Lee Towers, Albert West, Mariska Veres) begeleid. Niet veel later ben ik als vaste gitarist bij de band van Guus Meeuwis terecht gekomen (waarbij ik o.a. in Ahoy en in de Arena heb gestaan), totdat ik mijn eigen lespraktijk begon op te zetten. Ook ben ik free lance gitarist, verricht ik studiowerkzaamheden en componeer ik in opdracht.

Mijn eigen cd's/composities zijn te beluisteren via Spotify (platenlabel) en op Youtube.

Paul Eerhart

Enkele video's

KvK: 20.1528.11

© 2019 CB Muziekschool